POPIS
V případě potřeby vstřebat více potravy než je obvyklé, je nutné posílit trávicí schopnost trávicího traktu zvýšením množství trávicích enzymů, které v trávicím traktu štěpí složité výživné látky na jednodušší, jež se pak vstřebávají přes sliznici tenkého střeva a dostávají se do krve. Pro zvýšení štěpení výživných látek a také při nedostatečné výrobě enzymů trávicím traktem je nutné dodávat enzymy zvenčí pomocí biologicky aktivních doplňků stravy, například pomocí „Assimilátoru“, přírodního produktu s obsahem enzymů zlepšujících trávení. Asimilátor obsahuje základní enzymy rostlinného původu.
Obsažený bromelain a papain podporují trávení a celkový imunitní systém.
Trávicí enzymy amyláza, celuláza a lipáza přispívají k dobré funkci trávicího traktu, pomáhají při nadýmání a zácpě. Jsou podporou pro vstřebávání výživných látek z potravy, které naše tělo absorbuje a dále je použije jako stavební bloky k budování buněk, tkání, orgánů, žláz a systémů, které se následovně stávají účastníky více metabolických procesů.
Vitamin A je nezbytný pro správné fungování imunitního systému a napomáhá udržovat zdravé sliznice trávicího traktu. Je důležitý pro správnou funkci metabolismu. Vitamin A má antioxidační účinky, zabraňuje škodlivému působení volných radikálů a tím chrání buňky a tkáně před poškozením.
Vitamin D má vliv na vstřebávání a využití vápníku a fosforu z potravy a podporuje normální funkce imunitního systému.
Drcený korál pochází z hlubokovodních korálů skleraktinií, které rostou v Japonském moři poblíž ostrovů Okinawa a Tokunosima. Mořský korál je unikátní substance, ve které byla po více než 500 milionů let jeho existence dosažena dokonalá harmonie živočišného, rostlinného a minerálního světa.
„Kostra Korálu“ je komplex minerálních solí, který podmiňuje jeho unikátní účinky a působení na organismus. V podstatě se jedná o soli vápníku a hořčíku, ale obsahuje také draslík, sodík, železo, fosfor, síru, křemík, chrom, mangan, zinek a jiné prvky. Tento bohatý komplex přírodních solí reguluje minerální rovnováhu v těle.
• dobré trávení a vstřebávání potravy bez plynatosti a pocitu těžkého žaludku
• imunita - vitalita
Zajišťuje řádné fungování trávicího traktu a asimilaci živin.
Asimilátor působí na:
-
Zlepšení trávení a absorpci potravy;
-
Prevence dysbakterioz;
-
Zmenšuje projev alergii;
-
Zlepšuje stav při nejrůznějších druhů anemií;
-
Zásobuje buňky kyslíkem a výživnými látkami;
-
Zvyšuje imunitní status organismu.
Lidský organismus je schopný vyrobit enzym ve velkém množství a zásobit se na jistý čas, zabezpečuje tím normální životní činnost. Na základě přítomnosti či nedostatku těchto zásob můžeme posoudit zdraví člověka. Definitivním výsledkem trávení je štěpení sacharidů na monosacharidy (v podstatě na glukózu), bílkoviny - aminokyseliny, lipidy a tuky - na mastné kyseliny a glycerol, nukleové kyseliny - na vytvoření nukleotid a pentózy. Výživné látky se dostávají přes stěny střev do krevního oběhu, jsou připravené na vnitrobuněční metabolismus v orgánech a tkáních. Pro udržování adekvátního množství enzymů v organismu je často potřeba užívat s jídlem enzymy ve formě biologicky aktivních doplňků.
Složky Asimilátoru jsou enzymy - amyláza, laktáza, maltáza - pomáhají navíc při trávení sacharidů, i škrobu, produkty jeho štěpení a disacharidy.
Maltáza - pomáhá štěpení maltózy (tvoří se v organismu v důsledku trávení škrobu a glykogenu) na glukózu
Laktáza - enzym, mění cukr na glukózu a galaktózu
Sukráza - štěpí sacharózu na glukózu a fruktózu
Celulóza - netvoří se trávícím traktem člověka, je nutná při trávení rostlinných vláknin.
Celulózu dodává ovoce a zelenina. Kromě toho umožňuje rostlinným vlákninám vázat cholesterol a toxin.
Proteáza - zúčastňuje se na štěpení bílkovin, podporuje ničení bílkovinných patogenních mikroorganismů, napomáhá imunitnímu systému.
Lipáza - je potřebná při štěpení tuků na mastné kyseliny a může se využívat v programu regulaci hmotnosti.
Složení: proteázy, amylázy, lipázy, celuláza, sacharóza, maltázy, laktázy, vitaminy A a D, vápník, korálový prášek obsahující stopové prvky