POPIS
Papaya se vyznačuje vynikající chutí a má jemné aroma. Na Kostarice a v Mexiku místní obyvatelé nazývají papáju „plodem dobrého zdraví” a oceňují toto ovoce jako účinný prostředek pro zlepšení trávení. Kromě toho je papája výborným dietetickým prostředkem pro osoby, které dbají o svou váhu. „Papaya“ – 100 % přírodní prostředek ze šťavnaté dužiny plodů papáji, který byl zpracován při dodržení všech standardů kvality, jež dovolují zachovat výživné vlastnosti tohoto zázračného tropického ovoce. Tento prostředek obsahuje plody papáji a papain pro regeneraci sil po překonaných nemocech a při přepracování. Papája dodává svěžest a aktivitu. Plodina papája je pokladnicí prospěšných látek. Dužina obsahuje 6-12 % cukru, do 1 % bílkovin, 1, 4 % kyselin, vitamíny C, B1, B2, karoten, minerály (draslík, hořčík, vápník) a enzymy pro dobré trávení (papain, peptidáza, lipáza aj.). Hlavní složkou papáji je papain, který je nejdůležitější ze šesti enzymů obsažených v její šťávě. Jeho účinky se podobají činnosti enzymů, které vyrábí lidský organismus. Také proto je nazýván „rostlinným pepsinem“. Papain je neobyčejný tím, že je aktivní nejen v kyselých, ale i v neutrálních a zásaditých prostředích. Jeho přínos je i v antioxidačním působení proti volným radikálům v těle a pro zachování normálních imunitních funkcí organismu. Papája je zdrojem rostlinného lysozymu, který se extrahuje z latexu papáji. Tento enzym je obsažen v rostlinách, živočiších i lidech. Lysozymu je přisuzován hlavní pozitivní účinek papáji a papainu.
100% přírodní produkt ze šťavnaté dužiny papáji
Papája, účinky:
-
Papája pomáhá podle vědců v boji proti rakovině;
-
Papája je používána při trávících potížích, zánětech a vředech v oblasti žaludku a dvanáctníku a také při nedostatečné činnosti slinivky;
-
Antibakteriální;
-
Antipyretika;
-
Při redukci hmotnosti;
-
Podporuje trávení, příznivě působí při nadýmání;
-
Úprava menstruačního cyklu;
Papája obsahuje více trávicích enzymů než jakékoliv jiné ovoce. Toto ovoce může podpořit zažívání a také využívání tuků z jídel.
Papája pomáhá organismu syntetizovat velké množství argininu, je to aminokyselina, která aktivizuje hormon růstu HGH, důležitý pro regeneraci buněk jater.
Papin urychluje hojení ran, trofických vředů, proleženin, napomáhá jejich očištění od nekrotických částí. Zkracuje dobu trvání zánětů, urychluje vyčištění rány od patologické mikroflóry, vytváří podmínky pro regenerační procesy. Papin stimuluje trávení odumřelých buněk, ale přitom je bezpečný pro zdravé tkáně.
Složení: 100 tablet - papáji (5mg), plod papáje v prášku (30 mg), sacharóza, dextroza, stearát hořečnatý, vitaminem B2 (riboflavin)